Ofte stilte spørsmål


For å leie må du ha en smart telefon app;

 1. Åpne App store eller Google Play store og finne ShareBike app. 
 2. Last ned appen
 3. Følg instruksjonene og registrer deg
 4. Velg Bysyklær prosjekt
 5. Lås opp sykkelen ved å skanne QR-koden
 6. Etter hver sesong må du oppdatere ditt medlemsskap


Du har ansvaret for sykkelen inntil den er levert tilbake og låst;

 1.  Sykle til stasjonsområde som du lånte sykkelen fra 
 2. Parker sykkelen på innsiden av grensen på den virtuelle stasjonen
 3. Lukk låsen slik at sykkelen er låst
 4. Fullfør lånet i appen ved å sveipe på klokkesymbolet
 5. Vent på kvittering (ved rett retur skal du motta kvittering)

Har du problemer med å returnere sykkelen du har brukt, vennligst kontakt kundeservice på telefon (+47 22343445) eller epost (bysyklaer@sharebike.com). Om kundeservice er stengt og du må forlate sykkelen, forsøk å sikre den eller låse den og kontakt oss neste dag.

Vær klar over at du ikke plassere sykkelen i stativer, den kan også bare forlates på sidestøtten så lenge den står innenfor stasjonsområdet.

Bysyklær delingssystem er en kortsiktig sykkelutleie. Du kan låne sykkelen så mye tid du vil, leien er gratis i opptil 10 timer, etterord blir du belastet 20 kr / timen.

Hvert lån er gratis i opptil 10 timer, men du må returnere sykkelen i samme stasjon / område der du tok den


Du kan parkere en sykkel innenfor det angitte området rundt stasjonen. For å se kartet over stasjonene og områdene,klikk her!Du må dele sykkelen på den samme stasjonen du tok den.


Bysyklær kontrolleres hver dag for at syklene skal være sikre og i god stand. Vi utfører vedlikehold daglig.
Du bør likevel se over sykkelen etter feil før du leier den for din egen sikkerhet og sykkelglede. Sjekk særlig dekktrykk og bremser. Før du begynner å sykle bør du justere setehøyden.

Oppdager du en feil eller mangel på sykkelen, vennligst returner den til nærmeste stasjon så fort som mulig. Gjennom app kan du rapportere en feil og hjelpe oss med å raskt reparere den. Etter at en sykkel med feil er returnert kan du ta en annen sykkel, så ofte du vil.

Du kan også kontakte kundeservice på telefon (+4722343445) eller epost (bysyklaer@sharebike.com) for å rapportere feilen eller si ifra om andre problemer.


Oppstår det en feil under turen og du ikke kan returnere den til en stasjon tar du kontakt kundeservice på telefon (+4722343445) eller epost (bysyklaer@sharebike.com). De vil hjelpe deg og du får nærmere instruksjoner på hva du skal gjøre. Om kundeservice er stengt og du må forlate sykkelen, forøk å sikre den eller låse den og kontakt oss neste dag.


Klarer du ikke å lukke låsen ta kontakt kundeservice på telefon(+4722343445) eller epost (bysyklaer@sharebike.com). Om det er utenfor åpningstidene for kundeservice, forsøk å låse den på annen måte eller ta den med hjem/til kontoret og kontakt oss dagen etter. Vi refunderer leien.


Bysyklær bruker ett system verifisert av VISA og MASTERCARD og betalingene skjer via Stripe. Det skal være like trygt å bruke kortet hos oss som alle andre nettbutikker. Du kan lese mer om dette hos vår leverandør på www.stripe.com


Vennligst rapporter problemet umiddelbart ved å kontakte kundeservice på telefon eller epost. Tyveri skal politianmeldes og som lånetaker er dette ditt ansvar. Normalt vil det også påløpe et erstatnnigsbeløp. Les mer om dette i Vilkårene. 


Sjekk at du har en dekning der du er – bredbånd eller 4g+. Sjekk også hvor gammel telefon du har – og om det er Android eller iphone. Eldre Android kan ha problemer.
Forsøk først å gå ut av app og vente litt før du prøver igjen. Eventuelt logge deg ut fra profil siden og så logge deg inn igjen. Eventuelt delete app og starte på nytt.

Vilkår for bruk og personvern

Personvernerklæringen gjelder for deg som bruker Bysykkel. På denne siden kan du lese om våre prinsipper for personvern og dine rettigheter som kunde. 

Behandlingsansvarlig når du bruker Sharebikes egne tjenester er:  Bysykkel, Glomma

Våre prinsipper for personvern

 • Vi skal behandle personopplysninger på en lovlig, rettferdig og åpen måte.
 • Vi skal kun hente inn personopplysninger som er relevante for kundeforholdet hos oss.
 • Vi henter ikke inn mer personopplysninger enn nødvendig.
 • Personopplysninger som vi har hentet inn skal være oppdaterte og korrekte.
 • Personopplysninger som vi har hentet inn skal slettes når det ikke lenger er behov for dem.
 • Personopplysninger som vi har hentet inn skal behandles konfidensielt.
 • Vi selger aldri personopplysninger til tredjeparter.
 • Våre kunder har rett til å få innsyn i personopplysninger knyttet til sitt kundeforhold. De skal kunne få en kopi av disse, og kan velge å slette dem fra våre systemer.

Hva er mine rettigheter

 • Rett til innsyn og rett til dataportabilitet. Du har rett til å få informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler og hvordan vi behandler dem. Som kunde hos oss har du opprettet en brukerprofil hos oss og kan logge deg på i Sharebike-appen og se opplysninger vi har lagret om deg. Du har også rett til å etterspørre en komplett liste over informasjonen i et maskinlesbart format, slik at du kan overføre denne til andre. En slik oversikt kan du få ved å kontakte oss på telefon .
 • Rett til korrigering og sletting. Du kan kreve at vi retter opplysninger om deg hvis de er mangelfulle. Du kan også kreve å få slettet brukerprofilen din.
 • Rett til begrensning: Du har rett til å be om en begrensning av behandlingen av personopplysninger, for eksempel dersom du mener behandlingen er ikke følger gjeldende lover og regler, eller at opplysningene er feil.
 • Rett til å trekke tilbake samtykke. Det er enkelt å trekke tilbake et samtykke du har gitt til behandling av dine personopplysninger. Send e-post til bysyklaer@sharebike.com for å endre dine samtykker.
 • Rett til innsigelse. Du har rett til å protestere på vår behandling av dine opplysninger.

Hjelp og kontakt

 • Lurer du på hvilke personopplysninger vi har hentet inn om deg som kunde, eller ønsker du at vi sletter noe om deg? Logg inn på «Min Brukerprofil» i appen for å administrere dine samtykker.
 • Ved henvendelser angående vår behandling av personopplysninger kan du kontakte oss på e-post:support@sharebike.com.
 • Du har også rett til å klage på vår behandling av personopplysninger til Datatilsynet. Les mer hos Datatilsynet eller send e-post til postkasse@datatilsynet.no.
 • Er det noe på denne siden som er uklart eller ikke stemmer? Da setter vi pris på din tilbakemelding.

Vilkår for bruk av Bysyklær

Vilkårene gjelder fra 23.04.2020. Vi tar forbehold om endringer.

Bysyklær er en sykkel utleie-tjeneste som tilbys av Bypakke Nedre Glomma i Sarpsborg og Fredrikstad. Tjenesten leveres av ShareBike AS.

 

For å ta syklene i bruk må du ha registrert deg via app’n ShareBike, akseptere vilkårene nedenfor og ha registrert deg med gyldig telefonnummer og korrekt navn/adresse

 

Du er ansvarlig for sykkelen du låner og dine omgivelser. Syklene er GPS-sporet. Sykkelen må leveres tilbake til samme stasjonen hvor du hentet den. De første 10 timene bruker du sykkelen gratis, og deretter betaler du kr 20 per time med maksimalt dagsleie pris på 50 kroner pr. dag, inntil sykkelen er levert tilbake. En sykkel kan leies opptil syv dager før den må leveres tilbake. Dersom sykkelen ikke returneres til en stasjon eller feilparkeres vil et hentegebyr på kr. 200,- tilkomme.

 

Jeg inngår med dette følgende leieavtale med Bypakke Nedre Glomma:

 1. Jeg er over 18 år.
 2. Ved å inngå denne avtalen forstår jeg at man ikke har angrerett og samtykker i at avtalen oppfylles.
 3. Jeg forstår at jeg er personlig ansvarlig for sykkelen når jeg leier den, og inntil den er returnert og jeg har mottatt kvittering. Lar jeg andre låne sykkelen mens jeg selv leier den, forstår jeg at jeg selv er ansvarlig for at den blir returnert og behandlet pent, – samt for påløpt leiekostnad. Ved mistanke om misbruk eller tyveri av min identitet eller telefon plikter jeg å melde fra om dette umiddelbart.
 4. Jeg er ansvarlig for å legge inn og oppdatere korrekt informasjonen i app knyttet til min registrering.
 5. Jeg skal alltid sykle forsiktig og overholde trafikkreglene, og forstår at jeg er personlig ansvarlig dersom jeg påfører meg selv eller andre skade ved bruk av systemet.
 6. Om jeg finner ut at en sykkel ikke er i forskriftsmessig stand, forstår jeg at jeg ikke skal bruke den – og melde fra om dette slik at sykkelen kan repareres. Derfor plikter jeg selv å undersøke sykkelen før jeg leier den.
 7. Skader som oppstår på sykkelen under utlån skal meldes inn til kundeservice.
 8. Ved lån aksepterer jeg at eventuelle leiebeløp trekkes fra mitt bankkort. Jeg forstår at prisene kan bli endret og hvor jeg finner de.
 9. Om jeg misbruker ordningen eller bryter reglene forstår jeg at jeg kan bli utestengt fra ordningen og at eventuelle utestående beløp faktureres.
 10. Etter hver leie er jeg forpliktet til å returnere sykkelen til samme stasjon som den ble hentet ut fra og forsikre meg om at den er låst. Mitt lån varer inntil jeg mottar kvittering for retur, og jeg er selv ansvarlig for å se at jeg har fått kvittering når jeg er ferdig med lånet. Mine kvitteringer blir lagret i app.
 11. Blir sykkelen stjålet mens jeg låner den er jeg erstatningspliktig, og må melde tyveriet til politiet. Kopi av anmeldelsen leveres til Bypakke Nedre Glomma. En lånt sykkel som blir tapt mens jeg har ansvaret for den vil bli fakturert meg med inntil kr 3 500,- avhengig av hva som har skjedd.
 12. Det er ikke tillatt å videreselge tjenesten.
 13. Merverdiavgift på 25% er inkludert i alle priser som er oppgitt for tjenesten.
 14. For tegning av abonnement gjelder følgende vilkår med hensyn til lagring og behandling av personopplysninger som kan knyttes til meg som enkeltperson:
 1. Lagring av data ved tegning av abonnement er underlagt reglene i personopplysningsloven.
  Behandlingsansvarlig og kontraktspart er: Bypakke Nedre Glomma som er del av Sarpsborg Kommune. Org. nr. 938 801 363 – Glengsgata 38, 1706 SARPSBORG
 2. Jeg har i henhold til personopplysningsloven krav på informasjon om hvilke opplysninger om meg som er registrert og som behandles, samt krav på retting og/eller sletting av feilaktige opplysninger. Jeg har også rett til å trekke dette samtykket når som helst, men forstår at personopplysningene mine må lagres så lenge abonnementsforholdet skal kunne sees av utleier eller inntil fullt oppgjør av utestående har skjedd.
 3. Data som lagres vil ikke bli delt med andre enn de som forvalter og utfører tjenester knyttet til Bysyklær slik at man kan holde systemet i drift. Kortopplysninger er lagret hos vår betalingspartner og alle data om meg er enten kryptert eller sikret slik at de ikke er tilgjengelig for andre som ikke er tilknyttet tjenesten.

Alt dette bekrefter jeg å ha lest og forstått.

 

Ved spørsmål eller behov for hjelp, ta kontakt med oss på tlf. 22 34 34 45 eller e-mail bysyklaer@sharebike.com.

 

Sunn og trygg ferdsel


Sykling forbedrer folks helse og er en enkel, miljøvennlig og ideell daglig transportmåte for alle.

Syklister er sårbare når de beveger seg i samme rom som motorisert trafikk. Derfor bør syklister være ekstra oppmerksomme og alltid overholde trafikkreglene for en trygg og behagelig tur.

Bruk gjerne hjelm om du kan, men det er ikke påbudt.

Sykkel er et kjøretøy og syklister er pålagt å overholde trafikkreglene. Brudd på regelverket kan medføre at du mister sertifikatet for bil om du har dette.

Bruk sykkelveiene og feltene hvis mulig, hvis ikke bruk veier med lav fartsgrense og lite trafikk.

Tenk fremover, vurder farene og reguler farten i forhold til trafikken.

Ustabil eller uforutsigbar sykling kan gjøre at andre trafikanter ikke oppfatter hvor du skal og ii værste fall kan du kollidere. Forsøk å sykle på en stå kurs.

Hold god avstand til fotgjengere, fortauskanter, parkerte og kjørende biler. Husk at dører plutselig kan bli åpnet hvis en bil står parkert.

Syklister bør holde seg så langt til høyre i veibanen som mulig, skal du svinge til venstre vær forsiktig og gi klare tegn og posisjoner deg korrekt i veibanen.

I noen tilfeller, for eksempel på en smal vei eller i ett lyskryss, kan det være nødvendig for en syklist å gjøre krav på veibanen for å være mest mulig synlig.

Vær ekstra oppmerksom når du skal gjennom ett lyskryss, til og med når du har grønt lys.

Posisjoner deg korrekt i veibanen i rimelig tid når du vil svinge til høyre eller venstre.

Indiker tydelig med håndsignaler (strekk ut hånden i retningen du ønsker å svinge) så de andre i trafikken forstår hvor du skal. Skal du svinge til høyre, strekk ut høyre arm tydelig og rett fra skulderen. Skal du svinge til venstre, strekk ut venstre arm tydelig og rett ut fra skulderen. Det kan være lurt å holde armen ute i god tid før du svinger og mens du svinger hvis mulig.

Kjør alltid forbi for eksempel en buss eller taxi på venstre side da det alltid er en høy risiko for ulykker når passasjerer stiger av og på.

Om du skal krysse veien over ett fotgjenger felt, bør du gå av sykkelen og trille den over veien.

Respekter fotgjengere hvis du må sykle på ett fortau eller der hvor det går fotgjengere. 

Sykler du etter det har blitt mørkt er det påbudt med fungerende lys foran og bak på sykkelen.