Ofte stilte spørsmål


For å leie må du ha en smart telefon app;

 1. Åpne App store eller Google Play store og finne ShareBike app. 
 2. Last ned appen
 3. Følg instruksjonene og registrer deg
 4. Velg Bysyklær prosjekt
 5. Lås opp sykkelen ved å skanne QR-koden
 6. Etter hver sesong må du oppdatere ditt medlemsskap


Du har ansvaret for sykkelen inntil den er levert tilbake og låst;

 1.  Sykle til stasjonsområde som du lånte sykkelen fra 
 2. Parker sykkelen på innsiden av grensen på den virtuelle stasjonen
 3. Lukk låsen slik at sykkelen er låst
 4. Fullfør lånet i appen ved å sveipe på klokkesymbolet
 5. Vent på kvittering (ved rett retur skal du motta kvittering)

Har du problemer med å returnere sykkelen du har brukt, vennligst kontakt kundeservice på telefon (+47 22343445) eller epost (bysyklaer@sharebike.com). Om kundeservice er stengt og du må forlate sykkelen, forsøk å sikre den eller låse den og kontakt oss neste dag.

Vær klar over at du ikke plassere sykkelen i stativer, den kan også bare forlates på sidestøtten så lenge den står innenfor stasjonsområdet.

Bysyklær delingssystem er en kortsiktig sykkelutleie. Du kan låne sykkelen så mye tid du vil, leien er gratis i opptil 10 timer, etterord blir du belastet 20 kr / timen.

Hvert lån er gratis i opptil 10 timer, men du må returnere sykkelen i samme stasjon / område der du tok den


Du kan parkere en sykkel innenfor det angitte området rundt stasjonen. For å se kartet over stasjonene og områdene,klikk her!Du må dele sykkelen på den samme stasjonen du tok den.


Bysyklær kontrolleres hver dag for at syklene skal være sikre og i god stand. Vi utfører vedlikehold daglig.
Du bør likevel se over sykkelen etter feil før du leier den for din egen sikkerhet og sykkelglede. Sjekk særlig dekktrykk og bremser. Før du begynner å sykle bør du justere setehøyden.

Oppdager du en feil eller mangel på sykkelen, vennligst returner den til nærmeste stasjon så fort som mulig. Gjennom app kan du rapportere en feil og hjelpe oss med å raskt reparere den. Etter at en sykkel med feil er returnert kan du ta en annen sykkel, så ofte du vil.

Du kan også kontakte kundeservice på telefon (+4722343445) eller epost (bysyklaer@sharebike.com) for å rapportere feilen eller si ifra om andre problemer.


Oppstår det en feil under turen og du ikke kan returnere den til en stasjon tar du kontakt kundeservice på telefon (+4722343445) eller epost (bysyklaer@sharebike.com). De vil hjelpe deg og du får nærmere instruksjoner på hva du skal gjøre. Om kundeservice er stengt og du må forlate sykkelen, forøk å sikre den eller låse den og kontakt oss neste dag.


Klarer du ikke å lukke låsen ta kontakt kundeservice på telefon(+4722343445) eller epost (bysyklaer@sharebike.com). Om det er utenfor åpningstidene for kundeservice, forsøk å låse den på annen måte eller ta den med hjem/til kontoret og kontakt oss dagen etter. Vi refunderer leien.


Bysyklær bruker ett system verifisert av VISA og MASTERCARD og betalingene skjer via Stripe. Det skal være like trygt å bruke kortet hos oss som alle andre nettbutikker. Du kan lese mer om dette hos vår leverandør på www.stripe.com


Vennligst rapporter problemet umiddelbart ved å kontakte kundeservice på telefon eller epost. Tyveri skal politianmeldes og som lånetaker er dette ditt ansvar. Normalt vil det også påløpe et erstatnnigsbeløp. Les mer om dette i Vilkårene. 


Sjekk at du har en dekning der du er – bredbånd eller 4g+. Sjekk også hvor gammel telefon du har – og om det er Android eller iphone. Eldre Android kan ha problemer.
Forsøk først å gå ut av app og vente litt før du prøver igjen. Eventuelt logge deg ut fra profil siden og så logge deg inn igjen. Eventuelt delete app og starte på nytt.

Vilkår for bruk og personvern

Personvernerklæringen gjelder for deg som bruker Bysykkel. På denne siden kan du lese om våre prinsipper for personvern og dine rettigheter som kunde. 

 

Behandlingsansvarlig når du bruker Sharebikes egne tjenester er:  Bysykkel, Glomma

 

Våre prinsipper for personvern

 • Vi skal behandle personopplysninger på en lovlig, rettferdig og åpen måte.
 • Vi skal kun hente inn personopplysninger som er relevante for kundeforholdet hos oss.
 • Vi henter ikke inn mer personopplysninger enn nødvendig.
 • Personopplysninger som vi har hentet inn skal være oppdaterte og korrekte.
 • Personopplysninger som vi har hentet inn skal slettes når det ikke lenger er behov for dem.
 • Personopplysninger som vi har hentet inn skal behandles konfidensielt.
 • Vi selger aldri personopplysninger til tredjeparter.
 • Våre kunder har rett til å få innsyn i personopplysninger knyttet til sitt kundeforhold. De skal kunne få en kopi av disse, og kan velge å slette dem fra våre systemer.

 

Hva er mine rettigheter

 • Rett til innsyn og rett til dataportabilitet. Du har rett til å få informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler og hvordan vi behandler dem. Som kunde hos oss har du opprettet en brukerprofil hos oss og kan logge deg på i Sharebike-appen og se opplysninger vi har lagret om deg. Du har også rett til å etterspørre en komplett liste over informasjonen i et maskinlesbart format, slik at du kan overføre denne til andre. En slik oversikt kan du få ved å kontakte oss på telefon .
 • Rett til korrigering og sletting. Du kan kreve at vi retter opplysninger om deg hvis de er mangelfulle. Du kan også kreve å få slettet brukerprofilen din.
 • Rett til begrensning: Du har rett til å be om en begrensning av behandlingen av personopplysninger, for eksempel dersom du mener behandlingen er ikke følger gjeldende lover og regler, eller at opplysningene er feil.
 • Rett til å trekke tilbake samtykke. Det er enkelt å trekke tilbake et samtykke du har gitt til behandling av dine personopplysninger. Send e-post til bysyklaer@sharebike.com for å endre dine samtykker.
 • Rett til innsigelse. Du har rett til å protestere på vår behandling av dine opplysninger.

 

Hjelp og kontakt

 • Lurer du på hvilke personopplysninger vi har hentet inn om deg som kunde, eller ønsker du at vi sletter noe om deg? Logg inn på «Min Brukerprofil» i appen for å administrere dine samtykker.
 • Ved henvendelser angående vår behandling av personopplysninger kan du kontakte oss på e-post:support@sharebike.com.
 • Du har også rett til å klage på vår behandling av personopplysninger til Datatilsynet. Les mer hos Datatilsynet eller send e-post til postkasse@datatilsynet.no.
 • Er det noe på denne siden som er uklart eller ikke stemmer? Da setter vi pris på din tilbakemelding.

Sunn og trygg ferdsel


Sykling forbedrer folks helse og er en enkel, miljøvennlig og ideell daglig transportmåte for alle.

Syklister er sårbare når de beveger seg i samme rom som motorisert trafikk. Derfor bør syklister være ekstra oppmerksomme og alltid overholde trafikkreglene for en trygg og behagelig tur.

Bruk gjerne hjelm om du kan, men det er ikke påbudt.

Sykkel er et kjøretøy og syklister er pålagt å overholde trafikkreglene. Brudd på regelverket kan medføre at du mister sertifikatet for bil om du har dette.

Bruk sykkelveiene og feltene hvis mulig, hvis ikke bruk veier med lav fartsgrense og lite trafikk.

Tenk fremover, vurder farene og reguler farten i forhold til trafikken.

Ustabil eller uforutsigbar sykling kan gjøre at andre trafikanter ikke oppfatter hvor du skal og ii værste fall kan du kollidere. Forsøk å sykle på en stå kurs.

Hold god avstand til fotgjengere, fortauskanter, parkerte og kjørende biler. Husk at dører plutselig kan bli åpnet hvis en bil står parkert.

Syklister bør holde seg så langt til høyre i veibanen som mulig, skal du svinge til venstre vær forsiktig og gi klare tegn og posisjoner deg korrekt i veibanen.

I noen tilfeller, for eksempel på en smal vei eller i ett lyskryss, kan det være nødvendig for en syklist å gjøre krav på veibanen for å være mest mulig synlig.

Vær ekstra oppmerksom når du skal gjennom ett lyskryss, til og med når du har grønt lys.

Posisjoner deg korrekt i veibanen i rimelig tid når du vil svinge til høyre eller venstre.

Indiker tydelig med håndsignaler (strekk ut hånden i retningen du ønsker å svinge) så de andre i trafikken forstår hvor du skal. Skal du svinge til høyre, strekk ut høyre arm tydelig og rett fra skulderen. Skal du svinge til venstre, strekk ut venstre arm tydelig og rett ut fra skulderen. Det kan være lurt å holde armen ute i god tid før du svinger og mens du svinger hvis mulig.

Kjør alltid forbi for eksempel en buss eller taxi på venstre side da det alltid er en høy risiko for ulykker når passasjerer stiger av og på.

Om du skal krysse veien over ett fotgjenger felt, bør du gå av sykkelen og trille den over veien.

Respekter fotgjengere hvis du må sykle på ett fortau eller der hvor det går fotgjengere. 

Sykler du etter det har blitt mørkt er det påbudt med fungerende lys foran og bak på sykkelen.